Nieuwsbrief Groningen Plus, Dec. 2020

Nieuwsbrief Groningen Plus, Dec. 2020

E info@groningenplus.net

T 050-3642320 

www.groningenplus.net 

Nieuwsbrief  

December 2020

Jaargang 5 nummer 4

Mooie feestdagen en een gezond & solidair 2021

Foto van het DOT in Groningen, de grootste kerstbal ter wereld: Harm Jansen


Nieuwste ontwikkelingen bij Groningen Plus

Groningen Plus startte in 2008 als burgerinitiatief met als motto: het heft in eigen hand. Sinds dat jaar zijn onze werkzaamheden stevig uitgebreid, met de bijbehorende organisatorische en administratieve druk. Met ingang van 2021 gaan we weer terug naar de oorspronkelijke inhoud van onze organisatie: behoud van de eigen regie en verantwoordelijkheid van plussers en het verbinden van mensen en hun initiatieven.


Het bestuur heft het kantoor in de Vondelflat op aan het eind van de maand. Vanaf nu werken de bestuursleden en medewerkers van Groningen Plus vanuit huis. We kunnen wel gebruik blijven maken van de vergaderfaciliteiten van de Vondelflat.  


Ons emailadres en ook het telefoonnummer blijven hetzelfde.


Activiteiten van Groningen Plus

Groningen Plus zet in 2021 de volgende werkzaamheden voort: Participatiebijeenkomsten, Jong-oud activiteiten, Leven met dementie, Ouderen in gesprek, Videotheater, Toneelgroep Plus, Uitstapjes opa’s & oma’s en kleinkinderen, Scharrelplussers, Internationale contacten, PlusCafé en Meezingcafé (samen met VRIJDAG), Koffieochtenden in de Vondelflat. 


Op onze website groningenplus.net kunt u zien hoe het met de activiteiten staat. U kunt eraan meedoen of ideeën en suggesties aanleveren. 


Drie activiteiten van Groningen Plus verzelfstandigd 

Vanaf november/december 2020 gaan drie activiteiten door als zelfstandige organisaties


Samen Kunst Verkennen

Samen Kunst Verkennen is een stichting geworden, met als bestuursleden Aly van Beek (voorzitter), Mary Ritsema (secretaris) en Hennie van de Wetering (penningmeester) Een website is in voorbereiding. Secretariaat: 

E info@maryritsema.nl en T 06 – 3492 9451.  

 

Gilde Stadsgidsen Groningen

Robert Kasemier, Huub Klasen, Jan Meijer, Bert Westerhuis gaan zelfstandig door als stadsgidsen van Gilde Groningen. Coördinator Huub Klasen is bereikbaar onder 

E hb.klasen@ziggo.nl en T 06 – 1884 5882.Website: www.gildegroningen.nl 


Vlaiger

Seniorenkrant Groningen is gestopt per 15 november jl. De krant wordt voortgezet onder de naam Vlaiger. Uitgever is Stichting Senioren in Woord en Beeld; bestuursleden: Jaap Dijk (voorzitter), Freerk Jongsma (secretaris) en Frans Geubel (penningmeester).
E info@vlaiger.nl. Website: www.vlaiger.nl Kantoor: Vondelflat, Vondellaan 77, Groningen. 


Het archief van Seniorenkrant Groningen is te vinden op de website van Groningen Plus. Klik op https://groningenplus.net/archief/index.php  De vormgeving van het archief is nog niet definitief.