Nieuwsbrief Groningen Plus, feb. 2021

Nieuwsbrief Groningen Plus, feb. 2021

E info@groningenplus.net

T 050-3642320 

www.groningenplus.net 

Nieuwsbrief  

Februari 2021

Jaargang 6 nummer 1

In tijden van corona ontkomen ook wij niet aan het beeldbellen en het dragen van mondkapjes. Als herinnering aan deze tijd hebben we een paar Groningen Plus mondkapjes laten maken die we hopelijk maar heel kort hoeven te dragen. Foto: Groningen Plus


Geef uw mening – praat mee, samen met ons en anderen


Op onze vernieuwde website www.groningenplus.net hebben we ons werkplan opgenomen onder de categorie Activiteiten. De bedoeling is om in de loop van het jaar te laten zien welke vorderingen we maken met onze voornemens. Daar willen we ook anderen (u dus!) bij betreken door kleine groepje te vormen – we denken aan 3 à 4 personen. 

 

Deze groepjes vragen we commentaar te geven op nieuwe initiatieven of in te gaan op actuele ontwikkelingen. Hun bevindingen zullen we dan publiceren op de website. Hopelijk kunnen we later ook gespreksgroepjes vormen of themabijeenkomsten beleggen. 

 

Wilt u hieraan meedoen? Laat ons dat weten - en ook naar welke onderwerpen uw speciale belangstelling uitgaat.

Nieuwe website Samen Kunst Verkennen (SKV)


Samen Kunst Verkennen is een splinternieuwe stichting, die voortgekomen is uit een activiteit van Groningen Plus. Zondag 14 februari is de nieuwe website ten doop gehouden. 


 

Wie met andere plussers plezier wil beleven aan kunstbeoefening en kunstbeleving kan terecht op www.samenkunstverkennen.nl

 

Het geheim van de smid is dat de deelnemers in kleine groepen zelf kiezen wat zij gaan doen, hoe lang, in welke kunstsoort en met welk thema.

 

De nieuwe stichting biedt onderdak aan werkgroepen in de gemeente Groningen en de gemeente Oldambt. De gemeente Groningen en de Kunstraad Groningen hebben de start financieel mogelijk gemaakt. 

Klik hier voor meer info over SKV op onze website.

 

SKV heeft in februari een heel leuke Nieuwsbrief rondgestuurd. Wie belangstelling heeft kan zich abonneren door te mailen naar info@samenkunstverkennen.nl

 

 


 

Grootouders in Groningen actief bij klimaatalarm 14 maart

 

Lees op onze website een interview met Cora Geljon van Grootouders voor het klimaat Groningen.

Samen met veel mensen en organisaties in Groningen laten zij op 14 maart hun stem horen tijdens het klimaatalarm. Doel: stem op 17 maart zo groen mogelijk. 

Klik hier voor het interview.