Nieuwsbrief Groningen Plus, april 2021

Nieuwsbrief Groningen Plus, april 2021

E info@groningenplus.net

T 050-3642320 

www.groningenplus.net 

Nieuwsbrief  

April 2021

Jaargang 6 nummer 2

Jos Andriessen is penningmeester van Groningen Plus. Bescheiden als hij is hoeft hij niet zo nodig in het zonnetje gezet te worden. Maar ja, hij is geboren op 26 maart 1931. Is dus 90 geworden. Jos, van harte gefeliciteerd! 

Foto: Groningen Plus


Wat doet Groningen Plus?

We horen nog al eens: wat doet Groningen Plus allemaal? Net als andere organisaties zetten we dat elk jaar op een rij.
In ons Jaarverslag 2020 leest u een overzicht van ons werk in het afgelopen jaar.

Uit ons netwerk / Tweede locatie Odensehuis 

In februari is er in Groningen een tweede locatie van het Odensehuis geopend. Naast het inloopcentrum aan de Molukkenstraat is er nu dependance aan de Gorechtkade.

Uit ons netwerk


Klimaatalarm

Honderden demonstranten op de Vismarkt in Groningen vroegen tijdens het Klimaatalarm op 14 maart aandacht voor de klimaatverandering. Zij riepen op om op 17 maart zo groen mogelijk te stemmen. De organisatoren gaan na de verkiezingen door als brede klimaatbeweging.

Er zijn ook mooie ervaringen in coronatijd

Je wilt als geëngageerde plusser mee blijven doen, betrokken blijven, je veerkracht op peil houden, blijven participeren – ook als je door corona beperkt wordt. Hoe je dat doet?
Hier een voorbeeld van een alledaagse gebeurtenis: het bezoek aan een boekwinkel. Hebt u ook zo’n voorbeeld? Stuur uw verhaal naar de redactie.
 

 

Uit ons netwerk 

Demonstratie Noaberhof 

Tientallen belangstellenden gaven op 31 maart gehoor aan de oproep van de vereniging Noaberhof (Gronings voor Knarrenhof) om te protesteren tegen het gebrek aan medewerking door het stadsbestuur. Klik hier

Vanuit de gemeenteraad is er veel steun voor deze woonvorm. 

Of de demonstratie succes heeft gehad is nog niet duidelijk. De opstelling van wethouder Van der Schaaf en het gemeentelijk apparaat is niet bepaald enthousiast ten opzichte van dit burgerinitiatief. Dat beeld komt naar voren in een artikel in Dagblad van het Noorden d.d. 7 april.   

Uit ons netwerk

Regenboog Oldambt jarig

Regenboog Oldambt werd 5 jaar geleden opgericht als ‘Roze 50plus Oldambt’ en groeide uit tot belangenbehartiger van alle LHBTI-ers. De nieuwe naam is mede gekozen met de uitnodiging aan jongeren om zich aan te sluiten. Klik hier