Nieuwsbrief Groningen Plus, juli 2021

Nieuwsbrief Groningen Plus, juli 2021

E info@groningenplus.net

T 050-3642320 

www.groningenplus.net 

Nieuwsbrief  

Juli 2021

Jaargang 6 nummer 4

 

Van lockdown naar zomers klokdown. Foto: Piqsels 


Wat willen we meenemen uit de coronaperiode


De ene maatregel na de andere meldt dat ‘we’ weer van alles mogen na de sores van lockdowns en andere ingrijpende belemmeringen. Akkie Hofstee, voorzitter van Groningen Plus, zet op een rij wat zij positief ervaren heeft en wil behouden in de periode na corona. Voel u uitgedaagd. Stuur uw mening, hartenkreet en inzichten op!

Lees meer: Wat willen we meenemen uit de coronaperiode

 

 

Uit ons netwerk / Grootouders mede-eisers in gewonnen klimaatzaak Shell


Shell moet de uitstoot van broeikasgassen sneller terugbrengen dan het zelf van plan was. Dat heeft de rechtbank in Den Haag 26 mei bepaald in een rechtszaak die was aangespannen door onder meer klimaatorganisatie Milieudefensie en ruim 17.000 individuele eisers. Waaronder enkele Grootouders voor het Klimaat.

Lees meer: Grootouders mede-eisers in gewonnen klimaatzaak Shell

 

Uit ons netwerk / Je bent 87 en hebt een eigen speelgoedmuseum


Je bent 87 en hebt een eigen speelgoedmuseum. Dat kan niet iedereen zeggen, maar Jan Wakker uit Haren wel. Naast zijn huis heeft hij in een voormalige garage een expositie ingericht met een karrenvracht aan vooral houten speelgoed.

Lees meer: Je bent 87 en hebt een eigen speelgoedmuseum

 

Uit ons netwerk / Grootouders voor het klimaat werpen steen in Hofvijver


Op 20 mei gooiden bezorgde Grootouders voor het Klimaat een grote symbolische steen in de Hofvijver. Zij vinden dat versnelling van de klimaatbescherming niet kan wachten tot de politiek is uitgeformeerd, en vragen de politiek om direct aan de slag te gaan met het 10-puntenplan dat zij in aanloop naar de verkiezingen hebben aangeboden.

Lees meer: Grootouders voor het klimaat werpen steen in Hofvijver



Uit ons netwerk / De tweede Nieuwsbrief van internetkrant Vlaiger is uit


Vlaiger.nl is een internetkrant vóór, door en met actieve plussers in Stad en Ommeland. De website is jaar de opvolger van Seniorenkrant Groningen en verschijnt alweer een half jaar als uitgave van Stichting Senioren in Woord en Beeld. In juni verscheen de tweede Nieuwsbrief van Vlaiger.

Lees meer: De tweede Nieuwsbrief van internetkrant Vlaiger is uit


 

Uit ons netwerk / Glocal Community Stichting in Winsum zet project naailessen voort


Het project 'Naailessen voor iedereen' van stichting De Buurthulp is in september 2018 gestart in Winsum met drie statushouders uit Eritrea (Zie de foto 1). Dit jaar wordt het project voortgezet door de Glocal Community Stichting in Winsum. Dit werd deze maand in kleine kring gevierd in Winsum. Zie foto 2.

Lees meer: Glocal Community Stichting in Winsum zet project naailessen voort