Nieuwsbrief Groningen Plus, augustus 2021

Nieuwsbrief Groningen Plus, augustus 2021

E info@groningenplus.net

T 050-3642320 

www.groningenplus.net 

Nieuwsbrief  

Augustus 2021

Jaargang 6 nummer 5

 Augustus met meer corona dan we hoopten. Foto: Pixers 


Als geboren en getogen Groningse voel ik me verbonden met de stad

 

Het gebouw van de Groninger Archieven, dicht bij het station, is voor mij altijd al een intrigerende plek geweest. De geschiedenis van de stad wordt daarin bewaard en ik nam mij voor, om, als ik daar tijd voor kreeg, een keertje binnen te gaan kijken.

Lees meer: Als geboren en getogen Groningse voel ik me verbonden met de stad

 

 

VrouwenSoos start 7 september met vijfde groep – meld je aan


De auteurs van het boek Stoppen met werken… Hoe moeilijk kan het zijn? gingen op zoek naar ervaringen van andere vrouwen die hun hele leven hebben gewerkt en nu of binnenkort gingen stoppen. Hieruit is De Vrouwensoos ontstaan.

Lees meer: Vrouwensoos start 7 september met vijfde groep


 

Tweede locatie Odensehuis Groningen in Sinnige Stee


Per 1 september heeft Odensehuis Groningen weer de beschikking over een (nieuwe) tweede locatie. In het voorjaar was korte tijd een dependance aan de Gorechtkade in gebruik. De nieuwe locatie is: Sinnige Stee, Donderslaan 160 in de wijk Corpus Den Hoorn in Groningen.

Lees meer: Tweede locatie Odensehuis Groningen in Sinnige Stee

 

Column: Eigen keus

 

Het is belangrijk te weten waar een toekomstige premier of een politieke partij voor staat niet alleen voor vandaag, maar vooral voor de toekomst. En niet alleen jouw toekomst, maar ook die van anderen en die van je kinderen en kleinkinderen.

Lees meer: Column: Eigen keus

 

 

 

Opa’s, oma’s en kleinkinderen op stap. Raïs weet wat hij later wil worden

 

Veertig opa’s, oma’s en kleinkinderen vertrokken op 5 augustus met een bus van het Nationaal Busmuseum vanuit Groningen naar attractiepark Drouwenerzand. Het werd een prachtige dag. Ondanks voorspellingen op buienradar dat het af en toe flink zou gaan regenen scheen de hele dag de zon.

Lees meer: Opa’s, oma’s en kleinkinderen op stap. Raïs weet wat hij later wil worden

 

Column - Plusminus PlusCafé

 

‘Zeg, dat PlusCafé, wat voor types en stamgasten kun je daar zo tegen het lijf lopen?’ (Zie foto in de Prinsentuin, toen een van ons 80 werd).

Waarschuwing vooraf: de hier opgevoerde namen en personen zijn gebaseerd op de werkelijkheid, maar daar absoluut geen kopie van!

Lees meer: Column - Plusminus PlusCafé