Nieuwsbrief Groningen Plus, oktober 2021

Nieuwsbrief Groningen Plus, oktober 2021

E info@groningenplus.net

T 050-3642320 

www.groningenplus.net 

Nieuwsbrief  

Oktober 2021

Jaargang 6 nummer 6

Verhildersum. Het wordt weer herfst.  Foto: Groningen Plus


Climate Miles 2021 van start in de Eemshaven

 

Vanuit de Eemshaven ging op 6 oktober The Climate Miles van start De wandeltocht gaat via Roodeschool, Loppersum. Groningen, Assen Zwolle, Utrecht en Rotterdam uiteindelijk naar Glasgow.

Lees meer: Climate Miles 2021 van start in de Eemshaven

 

Bericht van werkgroep opa’s en oma’s: Met je opa en oma naar 2 speeltuinen


In de herfstvakantie kun je met je opa en oma op één dag naar twee speeltuinen. Het gezellige Speulparadies in Beerta heeft een kabelbaan, luchtkussen, skelterbaan, diverse speeltoestellen. Plus een kinderboerderij en een terras. Voor de kinderen is er ranja, chips, poffertjes en een ijsje. Voor de opa’s en oma’s koffie/thee met appeltaart, frisdrank en natuurlijk ook poffertjes.

Lees meer: Bericht van werkgroep opa’s en oma’s: Met je opa en oma naar 2 speeltuinen

 

 

 

Regenboogweek in Oldambt

 

Maandag 11 oktober is de start van een week met allerlei activiteiten die te maken hebben met de Internationale Coming Out Dag. De belangrijkste boodschap naar de buitenwereld is dat iedereen, ongeacht welke achtergrond en geaardheid dan ook, mag en kan zijn wie die wil zijn. (Tekst: Extra Nieuwsbrief 23 Regenboog Oldambt).

Lees meer: Regenboogweek in Oldambt

 

Busreis naar Mosterdmakerij & Mosterdmuseum Eenrum

 

De werkgroep Scharrelplussers organiseert zondag 24 oktober een busreis naar het de Mosterdmakerij en Mosterdmuseum Eenrum. Om 10.30 uur verzamelen bij de bus van het Busmuseum tegenover het Hoofdstation in Groningen (aan de kant van de Museumbrug). Prijs: €10.00 inclusief busreis, lunch, koffie/thee. Wel eerst aanmelden.

Lees meer: Busreis naar Mosterdmakerij & Mosterdmuseum Eenrum


Groningers aanwezig bij herdenking van Oost-Europese dwangarbeiders in Wehnen

 

In de jaren 1936 tot 1947 werden 1600 patiënten van de Heil-und Pflegeanstalt Wehnen bij Oldenburg (tegenwoordig de Karl-Jaspers-Klinik) vermoord door uithongering. Deze nazimisdaad is bekend geworden als ‘Krankenmord’ of ‘Hungermord’. Op 1 september herdacht de Gedenkkreis Wehnen in het bijzonder de dwangarbeiders uit Oost-Europa die in het ziekenhuis zijn omgebracht.

Lees meer: Groningers aanwezig bij herdenking van Oost-Europese dwangarbeiders in Wehnen